7 TOFFE LOCATIES IN GENT VOOR TROUWFOTO'S

Gent beroert veel mensen, mede omwille van zijn rijke geschiedenis. De ideale plek om een stukje van jullie verhaal samen te vieren. Op enkele minuten wandelen van het stadhuis heb je al een handvol fotogenieke plekjes. Je hoeft niet ver te trekken met je huwelijksfotograaf. Hoge hakken-proof, dus. De warme Gentenaars en enthousiaste toeristen wuiven je toe, waardoor jullie spontaan goedgeluimd op de beelden staan.

Graslei

Iedereen kent de Graslei. Een informele ontmoetingsplek vlak aan de Leie, te midden van prachtige historische gevels. De sfeer is er ongedwongen en ontspannen. Toeristen in passerende bootjes zwaaien je vrolijk toe, en vrienden delen er ijsjes op warme dagen.

Huwelijksportret van net getrouwd koppel aan Graslei in Gent

Kouter

Een uitgestrekt plein omringd door zitbankjes. In de kiosk wanen jullie zich een koningspaar. Of zet jullie even neer op het trapje met de schoenen in de hand voor een ontspannen huwelijksfoto.

Sint Michielshelling

Op de Sint-Michielshelling kunnen jullie schitteren op de sfeervolle kasseien op de brug. Aan de ene kant is de Graslei jullie achtergrond, als jullie wat draaien verschijnen de drie fiere torens van Gent als figurant. Op de rustige momenten staan we gewoon op de straat, Ik als huwelijksfotograaf hou jullie én de passerende bussen wel in de gaten 😉

Getrouwd-koppel-poseert-met-paraplu-op-Sint Michielshelling-in-Gent

Grafittistraatje

Het grafittistraatje verandert altijd. Grafittikunstenaars hebben er vrij spel en dat levert altijd verrassende en unieke beelden op. Weinig plekken in Vlaanderen geven je zo’n kleurrijke achtergrond voor je huwelijksshoot.

De Stadshal

De omgeving van de Stadshal ademt Gent en zorgt altijd voor sfeervolle beelden. De overdekte ruimte met bijzondere architectuur is ook een perfecte schuilplek bij een regenbui.

Verliefd Bruidskoppel onder de stadshal in Gent

Portus Ganda en Sint-Baafsabdij

Op elf minuten wandelen – voor de bruid die stiekem sportschoenen meesmokkelt – vind je twee pareltjes. Aan de vernieuwde steiger aan de rodetorenkaai kom je even op adem aan het water. De Sint-Baafsabdij geeft de sfeer van een park met de karaktervolle oude abdij. De vergane overgroeide muren vormen een prachtig contrast met jullie huwelijkskleren.

Ergens Onderweg

Maar als fotograaf zorg ik dat ook de kleine momenten tussendoor onverwachtse beelden opleveren.

Getrouwd koppel en getuigen steken straat over in Gent

Huwelijksshoot in Gent? Ik help graag!

In Gent zijn er veel plekken voor huwelijksportretten, en elke locatie heeft een unieke uitstraling. Je struint meteen na de dienst ontspannen de deur uit, niets is gemakkelijker. 

Ik weet er zeker van dat jullie vinden wat jullie zoeken in Gent. Het is echt de ideale plek voor verlovingsfoto’s en huwelijksshoots. 

Vind je het moeilijk om te kiezen? Toets je graag je ideeën af? Leg een moment vast in mijn agenda via onderstaande link, en we bekijken samen wat er mogelijk is.