Bio - Sean Declerck

Gents fotograaf voor huwelijk en gezin Sean Declerck

Hallo!

Ik ben Sean, een fotograaf gevestigd in Gent die houdt van het vastleggen van de mooie onverwachtse momenten in het leven. Mijn passie voor het vak ontstond na het ontdekken van straatfotografie. Ik hou er van om mij urenlang onder te dompelen in de drukte van een stad, geleid door het toeval, en zo te registreren wat mijn aandacht trekt.

Net zoals ik fotografeer op straat, pas ik dezelfde techniek toe op een trouwfeest of wanneer ik een gezin in beeld breng. Zo krijg je veel situaties waarbij niemand er zich bewust van is dat er een foto wordt genomen, en krijg je iemand in beeld zoals hij op dat moment echt is. Ook hier laat ik me graag leiden door het toeval en kom ik zo tot spontane beelden die je op voorhand niet zou kunnen voorspellen. 

Een ideaal beeld voor mij is er een waarbij er meerdere leuke dingen tegelijk gebeuren. Graag met veel kleur en emotie, en dat alles badend in mooi licht en binnen een interessante compositie. Een vleugje humor mag er ook altijd bij.

Hier zie je er bijvoorbeeld eentje van mijn 2 liefste schatten. Vooral bij de jongste moet ik meer en meer mijn best doen om een spontaan beeld te verkrijgen. Dit vind ik totaal niet erg want zo word ik ook thuis uitgedaagd om mijn techniek op punt te houden.

Interesse om met mij samen te werken?